СПОДЕЛИ

Illustrator е неспоредливо добра алатка за дигиталните уметници, а Adobe ја однесе дури и чекор понапред со Creative Cloud 2015. Овој курс ви ја покажува моќта и функционалноста кои ги имате на располагање во Illustrator, нудејќи ви целосен преглед, од инсталирање до експортирање на завршените документи. Ви објаснува како да работите со слоеви и простор за цртање, што впрочем е основното, двојно јадро на недеструктивниот работен тек во Illustrator. Дополнително ве учи како да цртате и трансформирате основни објекти. Курсот ги покрива линиите, боите, ефектите и типографијата кои може да ги употребите во вашите дизајни. На крајот од курсот, ќе видите како да ја испечатите и експортирате завршената работа, за да може потоа да ја споделите со останатите. Почнете со овој курс и научете сé што ви е потребно за во иднина да може да дизајнирате, цртате и илустрирате со Illustrator.

Теми

 • Движење низ документи
 • Работа со простори за цртање
 • Работа со слоеви
 • Цртање основни форми
 • Трансформирање објекти
 • Работа со полнења и линии
 • Работа со бои
 • Употреба на панелот Appearance
 • Креирање комплексни форми
 • Работа со алатката Pen
 • Работа со текст
 • Употреба на растер графика
 • Печатење и експортирање на простот за цртање

Кому му е наменет овој курс?

Овој курс им е наменет на сите оние кои планираат професионално да се занимаваат со дизајн: веб дизајн, графички дизајн, UI & UX дизајн.

Предзнаења

За следење на овој курс потребно не се потребни посебни предзнаења.

Практичен дел

Во рамки на практичниот дел од курсот, студентот ќе добие задачи кои ќе треба да ги изработи и достави до својот ментор.

Сертификат

По успешното завршување на курсот, учесникот добива сертификат за успешно завршен курс. Под успешно завршување се подразбира навремено доставување на најмалку 80% од предвидените задачи.

Формат на курсот

Курсот се изведува на далечина, со користење на методологијата менторирано учење на далечина.

Цена

7.669 ден (пакет Премиум)

Вклучено во цената

 • 30 дена пристап до материјалите за учење
 • 4 x 15 мин. менторски сесии (1-на-1, online)
 • сертификат за успешно завршен курс

Ментори

Даниел Јанев работи како графички и веб дизајнер веќе 10 години за најпознатите македонски маркетинг агенции и дизајн студија. Како фриленсер работи и за клиенти од целиот свет на различни проекти од лого дизајн па се до целосни веб решенија и дизајн на мобилни апликации. Специјалност му се едноставни, векторски и минималистички решенија. Моментално работи како Senior Designer во меѓународна невладина асоцијација IDEA. Уредник е на dezen.mk, блог специјализиран за дизајн и фриленсинг.
Портфолио: Dribbblewww.danijanev.com LinkedIn

Ана Тодоровска е графички и веб дизајнер со 8 годишно работно искуство во печатница, графичко студио и маркетинг агенција. Моментално е дел од тимот на маркетинг агенцијата Идеа+, еден од партнерите на веб академијата Еверест. Предизвик ѝ се осмислување на интересни и иновативни комуникациски платформи, герила маркетинг и рекламирање на социјални медиуми. Портфолио

Прашања?

Доколку имате било какво прашање, обидете се одговорот да го најдете во делот Одговори на најчесто поставувани прашања.

предупредување

пријава

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.