СПОДЕЛИ

Во курсот Excel 2010 за деловни корисници со помош на практични примери од деловното секојдневие се изучуваат основните можности и алатки во Excel 2010. Курсот започнува со запознавање со клучните Excel вештини и продолжува длабински приказ на функциите на Excel, форматирањето табели. Покриени се сите важни области: подготовка на документи за печатење, работа со големи работни листови, соработка со други корисници, користење на Excel како база на податоци, анализа на податоци, графикони и автоматизација и прилагодување на Excel.

Теми

 1. Запознавање co Excel 2010
 2. Основи на работни листови
 3. Основи на формули во Excel
 4. Основно форматирање
 5. Напредно форматирање
 6. Подготовки за печатење
 7. Големи проекти во Excel
 8. Соработка co други корисници
 9. Истражување на опциите на Excel за бази на податоци
 10. Анализа на податоци
 11. Напредна анализа co пивот табели
 12. Креирање и користење графикони
 13. Креирање и користење макроа
 14. Прилагодување на Excel

Кому му е наменет овој курс?

Лица со основно познавање на Microsoft Windows кои имаат потреба да научат како да го користат Microsoft Excel 2010 за креирање, менување, форматирање и печатење на табеларни пресметки.

Практичен дел

Во рамки на практичниот дел од курсот, како дел од пакетите Standard и Premium, студентот ќе изработи голем број практични задачи кои потоа ќе му ги испрати на оценување на менторот.

Сертификат

По успешното завршување на курсот, учесникот добива сертификат за успешно завршен курс. Под успешно завршување се подразбира навремено доставување на најмалку 80% од предвидените задачи. Сертификатот може да се употреби за вработување (или задржување работно место) во јавната администрација.

Формат на курсот

Курсот се изведува на далечина, со користење на методологијата менторирано учење на далечина.

 • одбери пакет

 • 30-дневен пристап30-дневен пристап
 • датотеки за вежбањедатотеки за вежбање
 • домашни задачидомашни задачи
 • оценување домашниоценување домашни
 • сертификатсертификат
 • on-line менторствоon-line менторство
 • Basic

 • 2.000

  денари

 • 30-дневен пристапyes
 • датотеки за вежбањеyes
 • домашни задачи
 • оценување домашни
 • сертификат
 • on-line менторство
 • Standard

 • 3.000

  денари

 • 30-дневен пристапyes
 • датотеки за вежбањеyes
 • домашни задачиyes
 • оценување домашниyes
 • сертификатyes
 • on-line менторство
 • Premium

 • 3.500

  денари

 • 30-дневен пристапyes
 • датотеки за вежбањеyes
 • домашни задачиyes
 • оценување домашниyes
 • сертификатyes
 • on-line менторствоyes

Попусти

Прашања?

Доколку имате било какво прашање, обидете се одговорот да го најдете во делот Одговори на најчесто поставувани прашања.

предупредување

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.