СПОДЕЛИ

Практичната настава за позицијата UX дизајнер се спроведува по програма направена според опис на ова работно место. Како и сите останати програми за практична настава, и оваа програма е составена од три компоненти: едукативен дел, практичен дел и менторски сесии.

1. Едукативeн дел
има за цел систематски да го покрие најголемиот број вештините кои задолжително треба да се поседуваат. Овој дел ќе биде составен од повеќе модули кои последователно меѓусебно се надоврзуваат. Секој од составните модули е со предодредено времетраење од еден месец.

# основен модул опционен модул
1 Photoshop CC 2015 Photoshop CC за веб
2 Illustrator CC 2015 Illustrator CC за веб
3 Визуелен дизајн Проекти со Photoshop & Illustrator
4 Типографија
5 UX за веб дизајн
6 Вовед во UX
7 Техники во UX дизајн
8 Axure

2. Практичен дел:
Практичниот дел ќе биде составен од определен број задачи кои студентот ќе треба самостојно да ги изработи и достави на оценување до својот ментор.

3. Менторски сесии
Во рамки на практичната настава, секој студент добива личен ментор кој се грижи за неговиот напредок. Секој ментор е искусен професионалец со повеќегодишно искуство во областа. Неговата обврска е да ги прегледува и оценува изработените задачи на студентот а потоа, во термин кој меѓусебно ќе биде договорен, со студентот одржува 1-на-1 онлајн менторска сесија на која дискутираат за задачите кои ги доставил студентот.

Потврда
По успешното завршување на практичната настава студентот добива потврда за изведена практична настава.

Цени за поединечни модули

# модул траење редовна цена цена за студенти
1 Photoshop CC 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
2 Photoshop за веб 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
3 Illustrator CC 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
4 Illustrator за веб 1 месец 4.129 ден 3.000 ден
5 Проекти со Photoshop & Illustrator 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
6 Визуелен дизајн 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
7 Типографија 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
8 UX за веб дизајн 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
9 Вовед во UX 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
10 Дизајн на интеракции 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
11 Техники во UX дизајн 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
12 Axure 1 месец 7.669 ден 5.000 ден
Вкупно* 84.948 56.000
Попусти за студенти за повеќе модули Попуст Модули Траење Цена
Комплетна програма UX дизајнер 20% 1-12 8 мес. 44.800
Скратена програма UX дизајнер 15% 8-12 3 мес. 21.250

Менторираната пракса на далечина е комерцијална услуга која Марјановиќ Едукација по бенефицирани цени ја нуди исклучиво за студентите од:

  • Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје,
  • Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во Скопје,
  • Факултетот за информатика при универзитетот Гоце Делчев во Штип,
  • Факултетот за современи науки и технологии при универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Доколку Вашиот факултет не се наоѓа на оваа листа, контактирајте нè на contact@everest.mk за да ви дадеме натамошни инструкции.

пријава

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.