СПОДЕЛИ

Поднасловите, слоганите и пораките за добредојде се еден од најчестите инструменти за вербална комуникација со корисниците во дизајнот на веб сајтови. Тие неуморно ги обележуваат почетните страници и го поставуваат тонот на проектот. Иако сме навикнати на сликите и видеата да се гласноговорници, понекогаш и добро избрана фраза може да “звучи” позаглушувачки и да е визуелно попривлечна.

Од атрактивни слогани, до банални изрази. Постојат навистина многу начини да се пренесе таквата порака. Денес ќе ги видиме оние кои претпочитаат да го започнат дијалогот со нивните посетители на интернет со зборот “Hello”.

Сé на сé, овој збор ви помага да креирате попријатна естетика, ги почитува правилата на бонтонот, додава позитивни емоции и го прави веб сајтот посигурен и попристапен. Овој збор игра значајна улога во процесот на градење на цврста врска со корисниците. Многу можности скриени во само еден мал збор. Да погледнеме неколку одлични примери!

1. Pixies Agency

1-Pixies-Agency

2. Michael Villeneuve

2-Michael-Villeneuve

3. Kalexiko

3-Kalexiko

4. Have You Met Janet

4-Have-you-met-Janet

5. Daniel Spatzek

5-Daniel-Spatzek

6. About Marco

6-About-Marco

7. CK

7-CK

8. Elespacio

8-Elespacio

9. Studio Up

9-Studio-Up

10. Jacob Grubbe

10-Jacob-Grubbe

11. Ahoy

11-Ahoy

12. Wearegoat

12-Wearegoat

13. Akaru

13-Akaru

14. Jean-Baptiste Calzia

14-jean-baptiste-calzia

15. Boy-Coy

15-Boy-coy

16. Green Splash

16-Green-Splash-design

17. Getgonz

17-Getgonz

18. Work

18-Work

19. Binalogue

19-Binalogue

20. RWS&Z

20-RWSZ

Заклучок

“Здраво” доаѓа со непогрешлив и препознатлив човечки допир, кој е баран за поголемиот дел од софистицирани веб дизајни преполни со вештачки материјал. Овој мал детал може енормно да го оживее генералното чувство и да го зголеми вкупниот ефект.

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.