СПОДЕЛИ

WordPress е неверојатен систем за управување со содржина за веб сајтови во секакви големини и форми. Една од најголемите заблуди за WordPress е дека не е доволно добар за големите брендови, само заради тоа што има отворен код. За да го оспориме митот, креиравме листа на најзначајните големи брендови кои употребуваат WordPress на своите веб сајтови.

1. TechCrunch

TechCrunch

2. The New Yorker

The New Yorker

3. BBC America

BBC America

4. The Official Star Wars Blog

The Official Star Wars Blog

5. Variety

Variety

6. Sony Music

Sony Music

7. MTV News

MTV News

8. Beyonce

Beyonce

9. ebay Inc

ebay Inc

10. PlayStation.Blog

PlayStation.Blog

11. Best Buy

Best Buy

12. Xerox

Xerox

13. Bata

Bata

14. Quartz

Quartz

15. ESPN Product Blog

ESPN Product Blog

16. Nokia Conversations

Nokia Conversations

17. Ford Social

Ford Social

18. Fortune

Fortune

19. Time Inc.

Time Inc.

20. Facebook Newsroom

Facebook Newsroom

21. The New York Times Company

The New York Times Company

22. Marks & Spencer for Business

Marks & Spencer for Business

23. Google Ventures

Google Ventures

24. Harvard Business Review Blogs

Harvard Business Review Blogs

25. Larry King Liveblog

Larry King Liveblog

26. The Official Rackspace Blog

The Official Rackspace Blog

27. Philips DirectLife Coach Blog

Philips DirectLife Coach Blog

28. ExpressJet Airlines

ExpressJet Airlines

29. Inside BlackBerry

Inside BlackBerry

30. Rotary Means Business – Rotary Club

Rotary Means Business - Rotary Club

31. The Rolling Stones

The Rolling Stones

32. The Walking Dead – AMC

The Walking Dead - AMC

33. The Mozilla Blog

The Mozilla Blog

34. The Wall Street Journal Law Blog

The Wall Street Journal Law Blog

35. Dallas Mavericks

Dallas Mavericks

36. Wil Wheaton

Wil Wheaton

37. Snoop Dogg

Snoop Dogg

38. SAP News Center

SAP News Center

39. Wolverine Worldwide

Wolverine Worldwide

40. Reuters Blogs

Reuters Blogs

Се надеваме дека оваа листа е доволно добра за да ве разубеди, и да почнете да употребувате WordPress.

Заклучок

Како што можете да видите, WordPress е избор и на најпознатите и најголемите имиња на денешницата. Го користат WordPress од очигледни причини: едноставност за користење, моќ, флексибилност, модуларност…

Зошто не би го користеле и вие?

WordPressДоколку сакате еден ден и вие самите да креирате вакви сајтови, првиот чекор што треба да го направите е да го совладате WordPress. Пријавете се на курсот: Управување со содржини со WordPress и со помош на искусен ментор направете ја вашата прва веб страница и започнете да заработувате веднаш!

Курсот можете да го следите од дома, во време кое најмногу ви одговара. Ако досега сте немале искуство со учење на далечина, погледнете го делот Одговори на најчесто поставувани прашања и запишете се на нашиот бесплатен курс “Вовед во веб технологии“.

Највредниот дар кој го поседуваат луѓето е грижата и споделувањето.
Споделете го тоа што го имате, грижете се за тие кои ги имате.

Ако ти се допадна статијава, сподели ја со своите пријатели.
Ќе ги израдуваш и нив и нас.

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.