Дома Уредници Објави од Марина Николовска-Ристова

Марина Николовска-Ристова

154 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ

Опис на работното место: Front-End веб развивач

Еден front-end веб развивач (или девелопер, сеедно) е она што повеќето од луѓето го имаат на ум кога ќе чујат за “веб развивач”. Тој...

25 еминентни брендови кои употребуваат WordPress

Управувајќи со 31% од вебот, WordPress во моментов е најпопуларниот софтвер за управување со содржина. Па, кој го употребува? Дали има некои големи брендови...

200+ најдобри бесплатни алатки и ресурси за Front-End веб развивачи

Бои COLOURlovers: Инспирација за палета на бои која е креирана и споделена од корисниците. ColorPicker: Алатка за избирање на боја. Color Hex: Бесплатна алатка за боја која...

6 митови кои ве спречуваат да станете програмер

За да станете програмер потребно е истото она кое го правите кога градите било каква друга кариера. Работата е тоа што го одредува успехот,...

Најдобрите комбинации на Google фонтови кои одлично изгледаат заедно

Директориумот на Google фонтови нуди стотици фонтови, но кога имате задача да изградите совршена комбинација, потребни ви се вештина и време. Ви нудиме листа...

Мојата тајна за постојан приход како хонорарен дизајнер

Досега зборувавме за тоа како да заработите како хонорарец и споменавме дека: треба да ги продавате проектите со додатоци за поголем профит, треба да...

Опис на работно место: Back-End веб развивач

Back-end-от вообичаено е составен од 3 дела: сервер, апликација и база на податоци. Ако сакате да купите карти за кино или да резервирате авионски...

Google ги предизвикува најдобрите практики на прилагодливиот дизајн со Resizer

Од појавувањето на прилагодливиот дизајн иноваторите, дизајнерите, стартапите за правење прототипи и апликации за дизајн, почнаа да објавуваат алатки кои помагаат да се погледне...

Интерактивни прошетки: 20 веб сајтови кои нудат физичко искуство

Модерните технологии ги стимулираат веб агенциите да ги тестираат своите граници, да доаѓаат до амбициозни идеи и да оживуваат неверојатни концепти. Веб сајтовите со...

Дизајнирање мотиви

Сé почесто гледаме трендови кои изгледаат свежо, преку нови третмани на стари идеи или преку нови начини на кои им се пристапува на стари...