Дизајн

Дома Дизајн

Прилагодлив веб дизајн 101

Буквално секој нов клиент, покрај конвенционалната, бара и мобилна верзија на својот веб сајт. Ова е сосема разумно, особено бидејќи има корисници на BlackBerry,...

14 сервиси и алатки за конвертирање дизајн во код

Откако ќе ги изнесете креативните идеи на вашите дизајни, моментот кога ќе го видите крајниот продукт од вашата работа е најубавиот аспект од целиот...

5 совети за поедноставување на вашиот веб дизајн

Едноставноста е закон! Таа прави една веб страница да изгледа чисто, ја намалува можноста да се збуните при навигацијата и помага да се постигнат...

5 најчести грешки во дизајнот на интеракција на веб

Дизајнирањето на интеракција никогаш не било лесно. Тоа во себе вклучува длабока анализа и точно планирање. Со појавувањето на новите технологии и модели на...

Жичени модели и прототипови: минатото, сегашноста и иднина

Џери Као е стратег за содржина во UXPin — апликација за правење шематски прикази и прототипи-каде развива услуги достапни од мобилни или компјутерски апликации и online...

30+ влијателни црно-бели веб сајтови

Бојата е еден од најзначајните елементи на секој дизајн. Креира емоција, и ве води низ интерфејсот и го засилува брендот. Ретко може да најдете навистина...

Прилагодлив веб дизајн: 25 примери и најдобри практики

Терминот прилагодлив дизајн се поврзува со концептот да креирате дизајн за веб сајт на начин на кој што ќе овозможите распоредот да се менува...

Македонски графички и веб дизајнери

Поттикнати од статијата 23 прекрасни портфолио сајтови, редакцијата на блогот на веб академијата Еверест одлучи на еден интересен (рака на срце, веќе виден) начин...

Како да ја изберете вистинската боја за вашиот веб сајт

Начинот на кој го гледаме светот и сé што не опкружува, го моделираме и примаме преку бојата. Избирањето вистинска боја за вашиот веб сајт...