Инспирација

Дома Инспирација

25 еминентни брендови кои употребуваат WordPress

Управувајќи со 31% од вебот, WordPress во моментов е најпопуларниот софтвер за управување со содржина. Па, кој го употребува? Дали има некои големи брендови...

Анатомија на разговор за продажба на веб сајт за $7000

Ако ве интересира како изгледа еден вистински продажен разговор кој завршува со продажба на веб дизајн услуги во вредност од $7000, погледнете ја внимателно...

Како да најдете клиенти за SEO

Во денешнава епизода Ruan M. Marinho преку конкретен пример објаснува како обезбедува клиенти за неговите SEO услуги. https://youtu.be/xMCSDVb9P1s Сакаш и ти да научиш да го правиш ова? Веб академијата...

Како да заработувате како илустратор

Angela Vaz објаснува како заработува за живот работејќи како илустратор. https://youtu.be/uoaPaJrtjHM Сакаш и ти да научиш да го правиш ова? Веб академијата Еверест е специјализирана за школување на...

Колку може да заработувате како дизајнер?

Во денешнава епизода Ran Segall, дизајнер од Израел, објаснува колку би можеле да заработите како дизајнер. https://youtu.be/d-M98egRDTE?t=53s Сакаш и ти да научиш да го правиш ова? Веб академијата...

Како да најдете работа само со HTML и CSS

Во денешнава епизода John Morris објаснува како може да најдете работа како фриленсер дури и ако знаете само HTML и CSS. https://youtu.be/W4TMUXlFX-w?t=1m29s   Сакаш и ти да научиш да...

Како ги заработив моите први пари од блогирање

Allison Lindstrom објаснува како ги заработила своите први пари со блогирање. https://youtu.be/ve-Y9siRnDo Сакаш и ти да научиш да го правиш ова? Веб академијата Еверест е специјализирана за школување...

20 прекрасни сајтови кои ги поздравуваат корисниците со Hello!

Поднасловите, слоганите и пораките за добредојде се еден од најчестите инструменти за вербална комуникација со корисниците во дизајнот на веб сајтови. Тие неуморно ги...

Интервју: Александар Марјановиќ, Еверест

“Иноватори - Бизнис аплауз“ е серија емисии посветена на македонските иноватори чиј автор е Мартина Димоска. Емисијата се емитува на МТВ а е ко-продукција со...

Интервју со дизајнер: Саша Греиф

Пред извесно време се сретнавме со Саша во кафуле во Сан Франциско. Таму поразговарав со него, и уште неколку одлични луѓе, за дизајнот. Јас...