ПОСЛЕДНИ НАПИСИ

"Не можете да се вработите затоа што го немате искуството кое се бара, а искуството не можете да го стекнете без да работите." Звучи како невозможен проблем, слично како прашањето за јајцето и кокошката, нели? За волја на вистината, проблемот...
Луѓето почнуваат да се занимаваат со хонорарна работа од секакви причини користејќи различни методи за да добијат клиенти. Некои користат препораки, некои пребаруваат сајтови за хонорарна работа. Дефинитивно има некои кои сакаат неограничен потенцијал за...
Пред да ја започнам мојата кариера како хонорарен блогер со полно работно време, продавав дизајнирани веб страни на Fiverr со скратено работно време. Пред тоа, заработував 2000 долари секој месец со малку напор пред крајот на месецот...
Добри вести, не толку добри вести, убави вести и бонус. Глобалниот пазар станува сè поголем и поголем. Тоа е добра вест. Во време меѓу клиентите стануваат попребирливи и со поголеми побарувања во...
Една од најтешките работи која треба да се направи како нов девелопер (развивач) се поврзува со онлајн портфолиото: Што би требало да кажам?Што треба да вклучам / да содржи?Што треба да изоставам?
Градење прекрасна навигација на страницата, искоренување грешки скриени под стотици редови на кодови, како и останување во тек со развојот на новите алатки и технологии е само уште еден ден во животот на фронт–енд веб девелоперот.
Не е тајна дека правењето и развојот на веб – страниците е една од „најжешките“ професии во светот денес. Проблемот е во тоа што веб девелоперите се поделени на две специјалности. Front–end или back–end, кој е подобар...
Јас работам од дома (добро, кафуле) еднаш месечно. Имаме канцеларија, што е одлично за споделување на идеи и соработка, меѓутоа понекогаш и знае да го одвлекува вниманието и да деконцентрира. За среќа, нашата канцеларија има политика на работа според...
Продавањето уметност преку интернет се враќа на сцената. Уметниците одамна ги продаваат своите дела на интернет, но од неодамна, online продажбата забележува пораст. Во текст од Блумберг, се вели дека глобалната продажба на уметност се зголемила на 65.9 милијарди...
Висиш на Facebook? Играш игри? Сурфаш на интернет? Ок, не грижи се, не те обвинуваме. Тоа е сосема нормално и не е некоја голема филозофија. Кога би било комплицирано, малкумина би го правеле тоа. Токму поради тоа што е едноставно,...
Кога станува збор за дизајн, фотографијата е фундаментална алатка која секој дизајн во даден момент ја исползува. Она што сакам да го дискутираме во овој текст не се трендовите во самите фотографии, туку трендовите во начините на кои фотографиите...