ПОСЛЕДНИ НАПИСИ

Менторирана пракса на далечина

"Не можете да се вработите затоа што го немате искуството кое се бара, а искуството не можете да го стекнете без да работите." Звучи како...

12 топ страници за хонорарни работни места за наоѓање клиенти во...

Луѓето почнуваат да се занимаваат со хонорарна работа од секакви причини користејќи различни методи за да добијат клиенти. Некои користат препораки, некои пребаруваат...

Што заработените $33000 на Fiverr ме научија за градењето хонорарен бизнис?

Пред да ја започнам мојата кариера како хонорарен блогер со полно работно време, продавав дизајнирани веб страни на Fiverr со скратено работно...

Докажани стратегии за градење креативни веб-страници што добиваат резултати

Добри вести, не толку добри вести, убави вести и бонус. Глобалниот пазар станува сè поголем и поголем. Тоа е добра...

15 инспириративни портфолија на веб девелопери

Една од најтешките работи која треба да се направи како нов девелопер (развивач) се поврзува со онлајн портфолиото: Што...

Еден ден во животот на фронт–енд веб девелопер

Градење прекрасна навигација на страницата, искоренување грешки скриени под стотици редови на кодови, како и останување во тек со развојот на новите...

Front–end наспроти back–end девелопер: Што да изберете?

Не е тајна дека правењето и развојот на веб – страниците е една од „најжешките“ професии во светот денес. Проблемот е во...

5 флексибилни работни ситуации кои може да ви го сменат животот

Јас работам од дома (добро, кафуле) еднаш месечно. Имаме канцеларија, што е одлично за споделување на идеи и соработка, меѓутоа понекогаш и знае да...

10 online пазари каде може да ја продадете својата уметност

Продавањето уметност преку интернет се враќа на сцената. Уметниците одамна ги продаваат своите дела на интернет, но од неодамна, online продажбата забележува пораст. Во...

Бесплатни воведни курсеви за идни веб дизајнери и програмери

Висиш на Facebook? Играш игри? Сурфаш на интернет? Ок, не грижи се, не те обвинуваме. Тоа е сосема нормално и не е некоја голема филозофија....

6 важни трендови на фотографии на интернет

Кога станува збор за дизајн, фотографијата е фундаментална алатка која секој дизајн во даден момент ја исползува. Она што сакам да го дискутираме во...