ПОСЛЕДНИ НАПИСИ

Менторирана пракса на далечина

"Не можете да се вработите затоа што го немате искуството кое се бара, а искуството не можете да го стекнете без да работите." Звучи како невозможен проблем, слично како прашањето за јајцето и кокошката, нели? За волја на вистината, проблемот не е ниту нов ниту пак е нешто со кое се случува само во Македонија. Па, како да се дојде до...

12 топ страници за хонорарни работни места за наоѓање клиенти во 2023 година

Луѓето почнуваат да се занимаваат со хонорарна работа од секакви причини користејќи различни методи за да добијат клиенти. Некои користат препораки, некои пребаруваат сајтови за хонорарна работа. Дефинитивно има некои кои сакаат неограничен потенцијал за заработување и слобода да патуваат низ светот, сами да си поставуваат часови и да избираат кои проекти се најпривлечни.

Што заработените $33000 на Fiverr ме научија за градењето хонорарен бизнис?

Пред да ја започнам мојата кариера како хонорарен блогер со полно работно време, продавав дизајнирани веб страни на Fiverr со скратено работно време. Пред тоа, заработував 2000 долари секој месец со малку напор пред крајот на месецот и многу брзо заработив 33000 долари преку Fiverr. Бидејќи сигурно ви е непознато, дозволете ми да ви...

Докажани стратегии за градење креативни веб-страници што добиваат резултати

Добри вести, не толку добри вести, убави вести и бонус. Глобалниот пазар станува сè поголем и поголем. Тоа е добра вест. Во време меѓу клиентите стануваат попребирливи и со поголеми побарувања во својата желба да ги споделат своите пораки преку употребата на висококреативни веб-локации - тоа можеби не е толку добра вест...

15 инспириративни портфолија на веб девелопери

Една од најтешките работи која треба да се направи како нов девелопер (развивач) се поврзува со онлајн портфолиото: Што би требало да кажам?Што треба да вклучам / да содржи?Што треба да изоставам? Но, не мора да биде така! Ако сте заглавени , погледнете ги овие 15...

Еден ден во животот на фронт–енд веб девелопер

Градење прекрасна навигација на страницата, искоренување грешки скриени под стотици редови на кодови, како и останување во тек со развојот на новите алатки и технологии е само уште еден ден во животот на фронт–енд веб девелоперот. Што прави фронт – веб девелоперот ? Поголемиот дел од описот на работното место...

Front–end наспроти back–end девелопер: Што да изберете?

Не е тајна дека правењето и развојот на веб – страниците е една од „најжешките“ професии во светот денес. Проблемот е во тоа што веб девелоперите се поделени на две специјалности. Front–end или back–end, кој е подобар за вас? Во овој туторијал, ќе пронајдете сѐ што ви треба за да донесете одлука и за...

5 флексибилни работни ситуации кои може да ви го сменат животот

Јас работам од дома (добро, кафуле) еднаш месечно. Имаме канцеларија, што е одлично за споделување на идеи и соработка, меѓутоа понекогаш и знае да го одвлекува вниманието и да деконцентрира. За среќа, нашата канцеларија има политика на работа според која еднаш месечно имаме дозвола да работиме од далечина. Јас сфаќам дека сум попродуктивен кога работам од дома или од кафуле...

10 online пазари каде може да ја продадете својата уметност

Продавањето уметност преку интернет се враќа на сцената. Уметниците одамна ги продаваат своите дела на интернет, но од неодамна, online продажбата забележува пораст. Во текст од Блумберг, се вели дека глобалната продажба на уметност се зголемила на 65.9 милијарди долари во 2013. Секојдневно се појавуваат многу скапи уметнички галерии, па дури и Амазон скокна на оваа луда железница (откако...

Бесплатни воведни курсеви за идни веб дизајнери и програмери

Висиш на Facebook? Играш игри? Сурфаш на интернет? Ок, не грижи се, не те обвинуваме. Тоа е сосема нормално и не е некоја голема филозофија. Кога би било комплицирано, малкумина би го правеле тоа. Токму поради тоа што е едноставно, секој тоа умее да го прави. Сепак, да бидеме реални, тоа е само забава и бесцелно трошење време. Туку, дали си...

6 важни трендови на фотографии на интернет

Кога станува збор за дизајн, фотографијата е фундаментална алатка која секој дизајн во даден момент ја исползува. Она што сакам да го дискутираме во овој текст не се трендовите во самите фотографии, туку трендовите во начините на кои фотографиите се употребуваат и манипулираат во веб дизајните. Некои од овие трендови се очигледни и добро познати, а други често се употребуваат,...