СПОДЕЛИ

Студиската програма UX дизајнер се спроведува по програма направена според опис на ова работно место. Како и сите останати студиски програми, и оваа програма е составена од три компоненти: едукативен дел, практичен дел и менторски сесии.

1. Едукативeн дел
има за цел систематски да го покрие најголемиот број вештините кои задолжително треба да се поседуваат. Овој дел ќе биде составен од повеќе модули кои последователно меѓусебно се надоврзуваат. Секој од составните модули е со предодредено времетраење од еден месец.

# основен модул опционен модул
1 Photoshop CC 2015 Photoshop CC за веб
2 Illustrator CC 2015 Illustrator CC за веб
3 Визуелен дизајн Проекти со Photoshop & Illustrator
4 Типографија
5 UX за веб дизајн
6 Вовед во UX
7 Техники во UX дизајн
8 Axure

2. Практичен дел:
Практичниот дел ќе биде составен од определен број задачи кои студентот ќе треба самостојно да ги изработи и достави на оценување до својот ментор.

3. Менторски сесии
Во рамки на наставата, секој студент добива личен ментор кој се грижи за неговиот напредок. Секој ментор е искусен професионалец со повеќегодишно искуство во областа. Неговата обврска е да ги прегледува и оценува изработените задачи на студентот а потоа, во термин кој меѓусебно ќе биде договорен, со студентот одржува 1-на-1 онлајн менторска сесија на која дискутираат за задачите кои ги доставил студентот.

Диплома
По успешното завршување на комплетната студиската програма, студентот добива диплома и звање UX дизајнер.

НАСТАВНА ПРОГРАМА

# модул траење единечна цена
1 Photoshop CC 2015 1 месец 7.669 ден
2 Photoshop CC за веб дизајн 1 месец 4.129 ден
3 Illustrator CC 2015 1 месец 7.669 ден
4 Illustrator CC за веб дизајн 1 месец 4.129 ден
5 Проекти со Photoshop & Illustrator 1 месец 7.669 ден
6 Визуелен дизајн 1 месец 7.669 ден
7 Типографија 1 месец 7.669 ден
8 UX за веб дизајн 1 месец 3.539 ден
9 Вовед во UX 1 месец 7.669 ден
10 Дизајн на интеракции 1 месец 7.669 ден
11 Техники на UX дизајн 1 месец 7.669 ден
12 Axure RP 1 месец 7.669 ден
Вкупно* 80.818
Попусти за повеќе модули Попуст Модули Траење Цена
Комплетна програма UX дизајнер 20% 1-12 8 мес. 64.654
Скратена програма UX дизајнер 15% 8-12 3 мес. 29.083

Консултации

Доколку имаш прашања на кои не можеш да најдеш одговор, закажи уште денес бесплатни индивидуални консултации. Избери термин кој ти одговара и представник на академијата ќе те побара.

Уписи

За да почнеш да студираш на веб академијата Еверест, не мораш да го чекаш вообичаениот почеток на академската година. Почни со студии тогаш кога ќе бидеш подготвен(а). За да се запишеш на студии, првиот чекор е пополнувањето пријава.

пријава

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.