СПОДЕЛИ

Студиската програма Веб дизајнер се спроведува по програма направена според опис на ова работно место. Како и сите останати студиски програми, и оваа програма е составена од три компоненти: едукативен дел, практичен дел и менторски сесии.

1. Едукативeн дел
Едукативниот има за цел систематски да го покрие најголемиот број вештините кои задолжително треба да се поседуваат. Овој дел ќе биде составен од повеќе модули кои последователно меѓусебно се надоврзуваат. Секој од составните модули е со предодредено времетраење од еден месец.

# основен модул опционен модул
1 WordPress Проекти со Ph & Ai
2 Photoshop CC 2015 Photoshop за веб
3 Illustrator CC 2015 Illustrator за веб
4 HTML: основи HTML5 проекти
5 CSS: основи CSS проекти
6 JavaScript
7 jQuery: основи jQuery проекти
8 Прилагодлив дизајн Проекти во прилагодлив дизајн
9 SEO
10 Aptana Studio 3
11 GitHub

2. Практичен дел:
Практичниот дел ќе биде составен од определен број задачи кои студентот ќе треба самостојно да ги изработи и достави на оценување до својот ментор.
Забелешка: За Aptana и GitHub не се предвидени посебни практични задачи. Овие алатки ќе се користат за сето времетраење на практичната настава во останатите модули.

3. Менторски сесии
Во рамки на наставата, секој студент добива личен ментор кој се грижи за неговиот напредок. Секој ментор е искусен професионалец со повеќегодишно искуство во областа. Неговата обврска е да ги прегледува и оценува изработените задачи на студентот а потоа, во термин кој меѓусебно ќе биде договорен, со студентот одржува 1-на-1 онлајн менторска сесија на која дискутираат за задачите кои ги доставил студентот.

Диплома
По успешното завршување на комплетната студиската програма, студентот добива диплома и звање Веб дизајнер.

НАСТАВНА ПРОГРАМА

# модул траење единечна цена
1 WordPress 1 месец 7.669 ден
2 Photoshop CC 2015 1 месец 7.669 ден
3 Photoshop CC за веб дизајн 1 месец 4.129 ден
4 Illustrator CC 2015 1 месец 7.669 ден
5 Illustrator CC за веб дизајн 1 месец 4.129 ден
6 Проекти со Photoshop и Illustrator 1 месец 7.669 ден
7 HTML: основи 1 месец 7.669 ден
8 CSS: основи 1 месец 7.669 ден
9 CSS: проекти 1 месец 7.669 ден
10 JavaScript 1 месец 7.669 ден
11 HTML5: проекти 1 месец 7.669 ден
12 Aptana Studio 3 1 месец 2.359 ден
13 GitHub 1 месец 3.539 ден
14 jQuery: основи 1 месец 7.669 ден
15 jQuery: проекти 1 месец 7.669 ден
16 Основи на прилагодлив дизајн 1 месец 3.539 ден
17 Применет прилагодлив дизајн 1 месец 7.669 ден
18 Прилагодливи слики 1 месец 7.669 ден
19 Проекти во прилагодлив дизајн 1 месец 7.669 ден
20 Основи на SEO 1 месец 7.669 ден
21 SEO: креирање линкови 1 месец 7.669 ден
22 Подобрување SEO со употреба на техники за пристапност 1 месец 7.669 ден
23 WordPress додатоци за SEO 1 месец 7.669 ден
Вкупно 144.529
Попусти за повеќе модули Попуст Модули Траење Цена
Комплетна програма Веб дизајнер 20% 1-23 12 мес. 115.623
Скратена програма Веб дизајнер 15% 1-11 8 мес. 65.687

Консултации

Доколку имаш прашања на кои не можеш да најдеш одговор, закажи уште денес бесплатни индивидуални консултации. Избери термин кој ти одговара и представник на академијата ќе те побара.

Уписи

За да почнеш да студираш на веб академијата Еверест, не мораш да го чекаш вообичаениот почеток на академската година. Почни со студии тогаш кога ќе бидеш подготвен(а). За да се запишеш на студии, првиот чекор е пополнувањето пријава.

пријава

Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.