СПОДЕЛИ

Логото е важен дел од корпоративниот идентитет. Сепак, вистински предизвик е да успеете да креирате едноставно лого кое лесно ќе се запамети. Враќањето кон основите, и употребувањето само на типографија за да се креира лого може да е токму она одлично решение кое го барате. Паметната употреба на бои, распоредот и организацијата на буквите, и неколку избрани елементи во дизајнот, може да ви помогнат да креирате креативно лого кое им се допаѓа на сите. На кратко, треба да се обидете со дизајн на типографско лого.

Ајде да погледнеме како овие уметници избрале да ги прикажат своите омилени дизајни на типографско лого. Некои од нив се едноставни и елегантни, а некои се агресивни и бучни, но сите ја отсликуваат вибрацијата на брендот кој го претставуваат. На крајот на краиштата, разновидноста го прави животот да ни е забавен.

me-you
2-typographic-logo-designs3-typographic-logo-designs4-typographic-logo-designs5-typographic-logo-designs6-typographic-logo-designs7-typographic-logo-designs8-typographic-logo-designs9-typographic-logo-designs10-typographic-logo-designs11-typographic-logo-designs12-typographic-logo-designs13-typographic-logo-designs14-typographic-logo-designs15-typographic-logo-designs16-typographic-logo-designs17-typographic-logo-designs18-typographic-logo-designs21-typographic-logo-designs23-typographic-logo-designs24-typographic-logo-designs25-typographic-logo-designs28-typographic-logo-designs33-typographic-logo-designs34-typographic-logo-designs35-typographic-logo-designs36-typographic-logo-designs38-typographic-logo-designs39-typographic-logo-designs40-typographic-logo-designs
Ти се допадна овој напис?
Се согласувам моите податоци да бидат префлени на MailChimp ( повеќе информации )
Стани член на клубот на веб професионалци Еверест и прв добивај информации кои можат да ти помогнат за твојот натамошен професионален развој.
И ние како и ти ги мразиме спамерите. Твојата email адреса никогаш нема да биде (про)дадена некому. Чесен збор.