Инспирација

Дома Инспирација

25 еминентни брендови кои употребуваат WordPress

Управувајќи со речиси 28% од вебот, WordPress во моментов е најпопуларниот софтвер за управување со содржина. Па, кој го употребува? Дали има некои големи...

Најдобрите дизајни од САД: Различни и забавни

Никој не противречи на фактот дека Америка е уникатна земја во која коегзистираат многу етнички групи, националности, раси, различни култури и религии. Нашата листа...

Интерактивни прошетки: 20 веб сајтови кои нудат физичко искуство

Модерните технологии ги стимулираат веб агенциите да ги тестираат своите граници, да доаѓаат до амбициозни идеи и да оживуваат неверојатни концепти. Веб сајтовите со...

Паметна употреба на мапи во веб дизајнот

Кога станува збор за употреба на мапи во дизајнот, непишано правило е дека на основната контакт страница е поставена мапа на Google за да...

Како да заработувате со WordPress

Во целиот веб, WordPress ја игра клучната улога и може да се пофали со повеќе од 60 милиони веб сајтови, 65% од CMS-управуваниот дел...

Интервју со дизајнер: Саша Греиф

Пред извесно време се сретнавме со Саша во кафуле во Сан Франциско. Таму поразговарав со него, и уште неколку одлични луѓе, за дизајнот. Јас...

Интервју: Александар Марјановиќ, Еверест

“Иноватори - Бизнис аплауз“ е серија емисии посветена на македонските иноватори чиј автор е Мартина Димоска. Емисијата се емитува на МТВ а е ко-продукција со...

20 прекрасни сајтови кои ги поздравуваат корисниците со Hello!

Поднасловите, слоганите и пораките за добредојде се еден од најчестите инструменти за вербална комуникација со корисниците во дизајнот на веб сајтови. Тие неуморно ги...

23 прекрасни портфолио сајтови

Има многу нешта кои треба да ги цениме во портфолијата кои се ставени во листата, па затоа земете си шолја кафе и разгледајте ги...

15 страници на пристигнување со неверојатен UX

Во последниве години, во дизајнот постои тренд кој се фокусира на дизајнот на страниците на пристигнување. Независно дали станува збор за апликации за iPhone,...