Дизајн

Дома Дизајн

Зошто треба да станете UX дизајнер

Знам дека сега е очигледно, но Apple е огромната сила која стои зад идејата дека дизајнот е важен. Во доцните 90-ти работев во CompUSA,...

40 начини за подобрување на вашиот блог или бизнис со Adobe...

Adobe Illustrator за мене е софтвер за сé што е поврзано со дизајнот. Тоа е единствената програма без која навистина не би можел да...

Што се случува кога на интернет ќе побарате некој да ви...

Внимавајте кога барате накој на интернет да направи нешто за вас во Рhotoshop, бидејќи може да го добиете токму тоа што го барате. Тоа...

Tрендови во веб дизајнот

Вертикални шари и скролување Со повеќе внимание посветено на мобилните уреди, заради мислењето дека мобилниот сообраќај ќе се изедначи со сообраќајот на десктоп годинава, повеќе...

5 совети за креирање совршенo геометрискo лого

Независно дали правите лого од почеток или употребувате дигитални средства за да го завршите, овие 5 совети ќе ви помогнат да добиете совршено геометриско...

UX во дизајн на електронска пошта

Поминувате недели, месеци, можеби и години креирајќи продукт со одлично корисничко искуство. Независно дали станува збор за апликација, веб сајт, клиентски проект или нешто...

20 најдобри алатки за UX дизајнери

Независно дали сте искусен или почнувате во веб дизајнот неопходно е да совладате повеќе алатки на интернет. Дополнително, мора да имате иницијатива и самите...

Најдобрите комбинации на Google фонтови кои одлично изгледаат заедно

Директориумот на Google фонтови нуди стотици фонтови, но кога имате задача да изградите совршена комбинација, потребни ви се вештина и време. Ви нудиме листа...

Google ги предизвикува најдобрите практики на прилагодливиот дизајн со Resizer

Од појавувањето на прилагодливиот дизајн иноваторите, дизајнерите, стартапите за правење прототипи и апликации за дизајн, почнаа да објавуваат алатки кои помагаат да се погледне...

Интерактивни прошетки: 20 веб сајтови кои нудат физичко искуство

Модерните технологии ги стимулираат веб агенциите да ги тестираат своите граници, да доаѓаат до амбициозни идеи и да оживуваат неверојатни концепти. Веб сајтовите со...