Дизајн

Дома Дизајн

5 совети за креирање совршенo геометрискo лого

Независно дали правите лого од почеток или употребувате дигитални средства за да го завршите, овие 5 совети ќе ви помогнат да добиете совршено геометриско...

Најдобрите комбинации на Google фонтови кои одлично изгледаат заедно

Директориумот на Google фонтови нуди стотици фонтови, но кога имате задача да изградите совршена комбинација, потребни ви се вештина и време. Ви нудиме листа...

Google ги предизвикува најдобрите практики на прилагодливиот дизајн со Resizer

Од појавувањето на прилагодливиот дизајн иноваторите, дизајнерите, стартапите за правење прототипи и апликации за дизајн, почнаа да објавуваат алатки кои помагаат да се погледне...

Интерактивни прошетки: 20 веб сајтови кои нудат физичко искуство

Модерните технологии ги стимулираат веб агенциите да ги тестираат своите граници, да доаѓаат до амбициозни идеи и да оживуваат неверојатни концепти. Веб сајтовите со...

Што се случува кога на интернет ќе побарате некој да ви...

Внимавајте кога барате накој на интернет да направи нешто за вас во Рhotoshop, бидејќи може да го добиете токму тоа што го барате. Тоа...

Tрендови во веб дизајнот

Вертикални шари и скролување Со повеќе внимание посветено на мобилните уреди, заради мислењето дека мобилниот сообраќај ќе се изедначи со сообраќајот на десктоп годинава, повеќе...

UX во дизајн на електронска пошта

Поминувате недели, месеци, можеби и години креирајќи продукт со одлично корисничко искуство. Независно дали станува збор за апликација, веб сајт, клиентски проект или нешто...

20 најдобри алатки за UX дизајнери

Независно дали сте искусен или почнувате во веб дизајнот неопходно е да совладате повеќе алатки на интернет. Дополнително, мора да имате иницијатива и самите...

Основни совети за типографија за веб

Понекогаш дури и најмалите работи имаат големо влијание врз изгледот на еден веб сајт. Типографијата е одличен пример за еден таков, мал детаљ. Исто...

Изградете вaш бренд: 20 уникатни палети со боја за ваша инспирација

Покрај тоа што боите будат чувства и претставуваат одредени индустрии, тие се и одличен начин за пренесување на проектот и изразување на уникатен идентитет...